به گزارش قدس آنلاین، محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون رئیس جمهور در صحن علنی امروز مجلس به بیان سخنانی در دفاع از کلیات بودجه سال ۹۷ پردخت.
وی طی سخنانی اظهار داشت: مجلس قرار نیست امروز در خصوص لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ تایید یا عدم تاییدی داشته باشد بلکه فقط بحث کلیات مطرح است که این موضوع به ما کمک میکند که آیا ما بین خود و خدایمان، بین خود و وجدانمان و بین خود و مردمی که این سخنان را میشنوند و در جریان تصمیم ما قرار میگیرند حجتی برای تایید یا رد آن داشته باشیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: طبق ماده یک قانون محاسبات عمومی لایحه بودجه گویای ظرفیتهای کشور در حوزه پیشبینی منابع و مصارف مالی کشور است و قرار نیست این لایحه پاسخگوی همه مشکلات کشور در یک سال آینده باشد.
نوبخت افزود: لایحه بودجه پیشبینی از درآمدها و منابع تامین اعتبارات و همچنین برآوردی از مصارف است که شما با رای به آن سیاستهای تعیین شده دولت در حوزه هزینه و منابع را تایید میکنید.
وی افزود: لایحه بودجه دو حرف دارد یک پیشبینی منابع و مصارف کشور و دیگری سیاستها و اهداف مالی کشور است که قطعا اگر شما این پیشبینی و سیاستها را که در کمیسیون تلفیق دنبال شده و بر آن نکاتی اضافه شده است را قبول ندارید میتوانید به آن رای ندهید و اگر این لایحه را سندی فرادستی نمیدانید میتوانید به آن رای ندهید.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه یکی از شاخصهای رایدهی به بودجه دقت پیشبینیهای صورت گرفته در خصوص منابع و مصارف درآمدی و همچنین سیاستهای پیشبینی شده آن است گفت: اگر شما احساس کردید که سیاستهای دیده شده د رلایحه بودجه با سیاست اقتصاد مقاومتی در تضاد است به آن رای ندهید ولی اگر سیاستهای مورد نظر این لایحه را با سیاستهای اقتصاد مقاومتی یکی دانستید به آن رای دهید و قطعا هیچ حجتی جز شاخصههای مهم در آن برای رایدهی وجود ندارد.
نوبخت افزود: آنچه که پیشبینی دولت برای منابع در سال ۱۳۶۷ بود که چیزی در حد ۳۶۸ هزار میلیارد تومان بود و کمیسیون تلفیق با اضافه کردن بخشی در قسمت درآمدها آن را به ۳۸۵ هزار میلیارد تومان افزایش داد. این عدد پایه و مبنای ما نسبت به مالیات است. مالیات در لایحه دولت حدود ۶.۷ درصد به اندازه تورم رشد کرد که از نظر ما به قیمت ثابت یعنی صفر و به قیمت جاری قابل دستیابی است و میتواند به عنوان یک منبع مطمئن در بخش مالیات مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اهمیت واقعبینی شاخصها در لایحه بودجه گفت: سال گذشته بنده در همین محل گفتم که نظر دولت در خصوص قیمت نفت فروش هر بشکه نفت به قیمت ۵۰ دلار است شما نمایندگان داوری کنید آیا بعد از یکسال پیشبینی دولت به واقعیت تبدیل نشد؟ در حالی که طی چند وقت گذشته فروش هر بشکه نفت به اندکی از ۵۰ دلار افزایش یافت.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: همین دولت به شما در خصوص قیمت نفت برای سال آینده پیشبینی هر بشکه ۵۵ دلار را دارد که معتقدیم این قیمتگذاری واقعبینانه است و از کمیسیون تلفیق باعث این همکاری تقدیر میکنیم. لذا ما و کمیسیون تلفیق یک نظر واقع بنیانه در خصوص قیمت نفت برای سال آینده داریم.
نوبخت خطاب به نمایندگان گفت: به شما نمایندگان اعلام میکنم اعداد و ارقامی که به عنوان منابع در گزارش کمیسیون و در لایحه وجود دارد با توجه به جایگاه لایحه بودجه در قانون محاسبات عمومی بخشی از وظایف این لایحه پیشبینی منابع و مصارف است لذا شما نمایندگان حق دارید پیشبینیهای عددی صورت گرفته در لایحه را تغییر دهید اما برای این کار راهی جز تایید کلیات نداریم.
وی با اشاره به فرآیند تایید لایحه بودجه گفت: شما میدانید طبق قانون آئیننامه داخلی مجلس رد کردن کلیات این لایحه باعث میشود این لایحه به کمیسیون تلفیق برگردد اما همین لایحه ۷۲ ساعت دیگر مجددا روی میز شماست در این مدت چه تغییری انجام خواهد گرفت. شاید میگویید میتوانیم نسبت به تغییر ارقام اقدام کنیم بعد از تصویب کلیات نیز میتوانید این کار را انجام دهید. بدون اینکه بخواهیم پیام منفی در این زمینه به جامعه منعکس کنیم افکار عمومی از شما سوال خواهند کرد که چرا مجلس لایحه دولت را مدتها در اختیارش بود را رد کرد، چرا خود شما آن را تغییر ندادید.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سیاست کلی لایحه بودجه سال ۹۷ گفت: سیاست این لایحه کاهش فقر مطلق در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است دولت مصمم است در سال آینده نه تنها به کسانی که مستحق یارانه هستند بلکه گروههایی که از خط مستمری پایینتر هستند را مورد توجه قرار دهد. همانطور که میدانید که فروردین سال ۹۶ یارانه خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد افزایش پیدا کرد و دولت ۴ هزار میلیارد تومان به این امر اختصاص داد که این عدد برای سال آینده ۷ هزار میلیارد تومان شده است.
نوبخت تصریح کرد: با این روند شما به دولت اجازه میدهید برنامه دولت دوازدهم در از بین بردن فقر مطلق تا ۴ سال آینده تحقق یابد و رهبر انقلاب نیز از این روند خشنود خواهد شد.
وی به برخی از اهداف لایحه بودجه سال ۹۷ نیز اشاره کرد و گفت: مهمترین هدف ما در این بودجه ایجاد اشتغال است طبق آنچه که به شما گزارش میدهم ما برای اشتغال ۹ برنامه به جز بازسازی بافت فرسوده در نظر گرفتهایم و چیزی حدود ۷۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای این امر اختصاص دادهایم نه اینکه این پول را بین افراد توزیع کنیم بلکه در قالب سرمایهگذاری برنامههای صورت گرفته برای ایجاد اشتغال مورد توجه قرار میگیرد.
نظر شما